Placarea adecvata in incaperi umede Adeziv CERESIT CM 11 PLUS

Placarea adecvata in incaperi umede

Ce trebuie sa stii

What makes bathrooms special

In incaperile cu umiditate mare, peretii sunt expusi constant sau periodic apei si vaporilor – un aspect de care trebuie sa tii cont.

Astfel de zone se regasesc prin placajele din bai, toalete, uscatorii si bucatarii. Cu alte cuvinte: in toate zonele din cladirile rezidentiale care include instalatii sanitare si de apa.

Dupa cum sigur stii, este foarte important sa protejezi acesti pereti. Daca nu ii izolezi adecvat inainte de montarea placilor, poate fi costisitor sa ii repari ulterior. Spre exemplu, apa se poate infiltra in structura constructiei, incurajand dezvoltarea mucegaiului si ciupercilor. Acest lucru este periculos in special in cazul materialelor sensibile la umiditate, ca rigipsul sau lemnul. Odata umede, ele isi pot pierde proprietatile izolatoare si stabilitatea, provocand si mai multe daune.

Protectie impotriva umiditatii

Pentru a evita astfel de probleme inainte de a se intampla, nu lasa nimic la intamplare. Cand alegi o izolatie de impermeabilizare a incaperilor umede, ia in considerare intotdeauna nivelul de protectie dorit, depinzand de cat de umeda este baza. Pentru cazurile mentionate mai sus, probabil ca vei proceda bine cu o combinatie de acoperire lichida si banda adeziva, si pentru aplicarea sub placa. Acestea sunt rapide, usor de utilizat, si impreuna asigura o protectie adecvata impotriva apei. Acoperirea lichida se bazeaza in mod tipic pe o dispersie de rasini sintetice. Dupa agitare, aplica-l in doua straturi subtiri (aproximativ 1 mm in total), maximizand astfel efectul de izolare si atingand o suprafata uniforma. Utilizeaza  intotdeauna o perie pentru a aplica primul strat. Inainte de a-l aplica pe cel de-al doilea, trebuie sa astepti aproximativ 90 de minute. Utilizeaza banda adeziva intre cele doua straturi pentru zonele importante, cat timp primul strat este inca proaspat. Banda adeziva este foarte flexibila si are o rezistenta ridicata la tensiune. Mai mult, este rezistent atat la imbatranire, cat si la alcaloza, sigiland bine imbinarile si chitul dintre placi.